Om företaget

 

Företaget finns i Örträsk som är en by sex mil söder om Lycksele i Västerbottens län. Verksamheten bedrivs som enskild firma. Affärsiden är att utveckla, tillverka och sälja bra produkter som passar människor med naturnära boende och livsstil. Jägare, fångstmän, hund- och kattägare, markägare, villaägare, trädgårds- och naturintresserade, m.fl. är exempel på viktiga kundgrupper. De flesta produkterna är unika i den meningen att de grundar sig på egna uppfinningar och problemlösningar.

Företagaren
Hej! Jag heter Evald Hellgren. Är född 1942. Jag började 1978 med egenföretagande som en fritidssyssla. Min firma hette Gillrarn och sålde fällor och fångstredskap. I juni 2000 blir jag företagare på heltid. Namnet Gillrarn ändras då och övergår till ideverkstad EH för att passa ett bredare sortiment. Jag har jakt och fångst som yrke och fritidsintresse. Bor på landet med hundar och katt. Äger en skogsfastighet och lever privat på samma sätt som företagets viktigaste kundgrupper.

Min yrkesmässiga bakgrund kan sammanfattas så här:
Jaktelevspraktik hos yrkesjägare i Värmland hos dåvarande Billerud AB, i Skåne på Wrams-Gunnarstorp och i Sörmland på Öster-Malma jaktvårdsskola. Viltmästareexamen Öster-Malma 1964. Anställdes av Svenska Jägareförbundet 1965 som ambulerande länsjaktvårdare. Jobbade iJönköpings, Kronobergs, Norra Kalmar,Värmland, Gävleborgs och Jämtlands län. Blev fast stationerad som länsjaktvårdare i hemlänet Västerbotten 1970. I samband med omorganisaton av Jägareförbundet 1998 slutade jag min tjänstgöring för att utveckla min egen företagsidé. Innovationer och uppfinningar. Som uppfinnare är jag självlärd. Mina uppfinningar växer fram ur min egna intressen och min livsstil. Jag har f.n. fyra patent på olika produkter och en produkt med mönsterskydd. Och fler saker är naturligtvis på gång. Tack för ditt intresse för mitt företag. Ha det bra! Hälsning Evald

 

Kontor och kundmotttagning

Hej! Jag heter Elsebeth Wälivaara, f.1952 i Norrbotten, är tidigare sambo med Evald och sköter företagets administration.
Jag har en teknisk ingenjörsutbildning och har också läst redovisning.
Hösten 2008 startade jag ett eget företag som heter Företagstjänst EW.
När jag träffade Evald 1997 tog jag jägarexamen och har sen dess jagat småvilt med våra nobsar samt älg.
Hösten 2008 hade jag turen att få skjuta min första älg, en stilig 16-taggare. En upplevelse som jag aldrig glömmer.
Hösten 2009 blev det en till – en 22-taggare.
Vårt samboförhållande är numera upplöst men t.v. fortsätter jag att sköta administrativa uppgifter åt företaget.