item19 m9

Vanliga frågor om fällor och fångst

Har du en fråga eller ett bra tips om fångst som du vill delge andra. Skriv ett E-mail
Jag tar in material som är av mer allmänt intresse på denna sida. Personnamn anges endast om du själv vill ha med det.

Mössen äter upp betet i slagfällan?
Ett svårt problem. Det är inte bara betet. Mössen kan även äta upp och förstöra den döda mården eller minken. I trampavgillrade fällor kan man klara sig utan direkt ätbart bete. Det går bra med enbart fågeldun och fjädrar samt ev. lockmedel. Då drar man inte dit mössen.
Ett tips jag fått från Norrbotten: Gillra en liten musfälla längst in i mårdfällan. Då finns i alla fall nåt bete kvar när mården kommer.

Signalanordning på IHJÄL-fällan?
Ett tips jag fått är att spänna upp och säkra fällan samt måla den bit av wiren som är synlig baktill i mårdfällan röd. När det röda inte syns är fällan igenslagen. En annan variant är att binda en röd garnbit på wiren.

Bete i grävlingfällan?
Grävlingen gillar doften av honung och åsynen av ägg. Dessutom när grävlingen själv får välja ..... Ja, kattmat på burk luktar bra och fungerar alldeles utmärkt.

Pudeln som kom in från rävfällan.
(detta ska läsas som en sedelärande berättelse och är naturligtvis inget tips)
En lantbrukare hade problem med grannens pudel. Den släpptes varje morgon ut fritt för att pinka och satt också varje morgon i rävfällan och skällde för att bli utsläppt. Grannen var en äldre ensamstående tant. Hon gillade djur mer än människor. Varje försök att lösa problemet samtalsvägen var dömt att misslyckas.
Men en kviga skulle slaktas och det gröna våminnehållet togs tillvara.
På en undangömd plats fick det stå och surna i två veckor. När pudeln nästa gång togs ut ur fällan gneds den omsorgsfullt in med den stinkande blandningen. Den försvann glatt hemåt, krafsade på dörren och blev insläppt.
Numera pinkar grannens pudel varje morgon i en ny hundgård. En äldre finrumssoffa har också farit med sopbilen.
Och det fångas rävar i fällan.

Tillbaka

Övrigt Bygg fällor själv Fångsttips Tillbehör fångst,jakt Fällor för levandefångst Slagfällor dödande Priser beställning Till startsida Företaget