item3t
minkfa4

Storstygge viltskrämma.

Många metoder har provats när det gäller att skrämma djur. Ljud, ljus, lukt, smak, silhuetter och människoliknande figurer är några. Det har inte fungerat så länge.
Djurs beteenden är instinktstyrda. De har programmerats in under arternas mångtusenåriga utvecklingstid. Instinktstyrda beteenden har ett övergripande syfte. Att skydda djuret mot dödsfaror t.ex rovdjursangrepp.
De ovan nämnda metoderna är ur den synvinkeln harmlösa och ofarliga. De utlöser inga skyddsbeteenden orsakade av rädsla och panik. Djur har därför god förmåga att vänja sig och anpassa sig till sådana störningar. Efter en tid bryr de sig inte om dem.
Storstygge är konstruerad så att den utför ett direkt angrepp mot kroppen på djuret. Det kommer blixtsnabbt och helt överraskande som en en rovdjursattack. Vilda djur har inte förmåga att vänja sig vid sådant.

Storstygge skapar verklig rädsla och panik hos djuret. Platsen där attacken inträffade kommer i djurets medvetande under lång tid att uppfattas som farlig att besöka igen.

Så fungerar det.

raon

Rådjuret har kommit på att maten är godast där människor bor. Men i djurets färdväg till rabatterna står en Storstygge gillrad. En utlösningstråd löper c:a 30 cm över marken och skär av passagen.

raoff

När rådjuret går in i tråden avgillras Storstygge. Den tar ett skutt rakt mot rådjuret och kastar samtidigt iväg en bit gummislang som träffar kroppen eller passerar mycket nära.Som tillbehör till Storstygge och Stygge finns en skrämselfigur.

Övrigt för tomt och trädgård Dressyrredskap hund och katt Djurskrämmor Fågelholkar Priser beställning Till Startsida Företaget