item19 m9

Sinkabirum kattfälla. art 8 Patent 0104133-4

kattfallaof

En fjäderbelastad bygel stänger luckan snabbt och låser luckan i avgillrat läge. Baktill finns en liten lucka som används för att placera betet i fällan

katfaona

Kattfällan har en lucka som i uppgillrat läge samtidigt utgör skyddstak för fällan. Den har en mycket exakt avgillring som är ställbar med en vingmutter. Fällan fångar även mindre djur som mink, mård och ekorre mm.

En säkringsspärr finns monterad på sidan. Genom att fälla upp den är fällan säkrad vid inmatning.

Material mm:
Botten och tak av K-plyfa 15 mm. Sidor av K-plyfa 9 mm. Lucka formplyfa 12 mm med träreglar.
Alla metalldelar av aluminium eller galvaniserade.
Fällans yttermått: Längd 86 cm. Bredd 30 cm. Höjd gillrad 32 cm, Vikt: Kattfällan väger endast 7 kg. och har ett bärhandtag av vävt band. Kattfällan levereras i monteringssats vilket sparar utrymme och fraktkostnader. Allt material och monteringsbeskrivning medföljer. Delarna monteras med 18 spikar och 15 skruvar. Spik och skruv medföljer. Monteringen är enkel och tar c:a 10 minuter.

Materialet i fällorna. Mer info.

Mer info Sinkabirum Grävling

katfalop

Kattfällan avgillras med trampplatta. Väggarna är invändigt helt släta för att fångat djur inte ska skada sig.
Konstruktionen gör att den uppgillrade kattfällan blir mycket ljus och öppen i ingången. Fällan kan användas till att fånga kråkfågel samt även mink och mård.

Nya regler för kattfällor från 1 november 2008.
Jordbruksverket har beslutat att minimått invändigt för kattfällor ska vara Längd 50 cm.Bredd 30. Höjd 35 cm.
Likt flertalet nu befintliga kattfällor uppfyller Sinkabirum Kattfälla inte dessa krav.
Utrymmeskraven innebär att det inte finns någon anledning att tillverka en kattfälla enligt Jordbruksverkets regler eftersom en sådan fälla i praktiken blir lika stor som en grävlingfälla.
Ett alternativ är att använda Sinkabirum Grävling . Fällan fungerar lika bra för kattfångst och uppfyller Jordbruksverkets krav. Den kan dessutom användas för fångst av grävling.

item3n

Tillbaka

Övrigt Bygg fällor själv Fångsttips Tillbehör fångst,jakt Fällor för levandefångst Slagfällor dödande Priser beställning Till startsida Företaget